MLADI IN MALO MANJ MLADI
ŠAHOVSKI MOJSTRI

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo »Veteran« Nova Gorica vsako leto pripravi, organizira in izvede športna tekmovanja v streljanju, pikadu, škuljadi, balinanju, briškuli in šahu.

Šahovsko tekmovanje tradicionalno organiziramo in izvedemo v decembru v skladu z letnim načrtom dela združenja, ki obsega med šestdeset in sedemdeset aktivnosti letno.

V letu 2019 smo šahovsko tekmovanje priredili 6. decembra v baročnem dvorcu v Ozeljanu v prenovljeni grajski dvorani, ki ga lahko uporabljamo z dovoljenjem KS Ozeljan-Šmihel. Na tem mestu je potrebno poudariti, da nam KS Ozeljan-Šmihel dvakrat letno brezplačno omogoči uporabo te lepe dvorane. Uporabljamo jo za vsakoletni občni zbor združenja in izvedbo šahovskega tekmovanja. Združenje se lepo zahvaljuje za dovoljenje za uporabo dvorane.

Tradicionalno šahovsko tekmovanje poteka v treh kategorijah, in sicer:
-skupna razvrstitev,
-veterani vojne za Slovenijo,
-tekmovalci do 15 let.

Prvi trije v skupni razvrstitvi prejmejo pokale in nagrade, četrti in peti pa samo nagrade.
Pokali so izdelani iz lesa po naši zamisli.

V kategoriji Veterani prvi trije prejmejo posebne medalje.

V kategoriji do 15. leta starosti prvi trije prejmejo posebne plakete.

Igra se devet krogov po švicarskem sistemu, kjer ima vsak igralec 10 minut igralnega časa. Igra se po pravilih FIDE z dodatkom B – hitro potezni šah. Izvedbo tekmovanja nam omogoča Šahovski klub Nova Gorica. To šahovsko tekmovanje v tej obliki in na ta način poteka že 10 let.

Združenje poskrbi tudi za skromno pogostitev igralcev med menjavami. Poudariti moramo, da so s tekmovanjem zadovoljni tako organizatorji kot igralci. Vsem udeležencem se zahvaljujemo za udeležbo. Naše združenje bo tekmovanje organiziralo tudi v bodoče.

Letošnje tekmovanje bo potekalo 13. novembra, leta 2021 pa 12. novembra.

Vljudno vabljeni.

Spoštovane bralce pa pozdravljamo s šahovskim pozdravom ŠAH-PAT-MAT.

Benjamin Mervič