Izšel je novi album Andreja Šifrerja 40 let norosti in z njim novi singl Oče naš.

Minilo je 40 norih, mladih let odkar je Andrej Šifrer prvič prispeval k slovenski glasbi s svojim izjemnim talentom in smislom za ustvarjanje brezčasnih melodij in vrhunskih slovenskih besedil. Njegov prvi album Zoboblues je izšel jeseni leta 1977 in za vedno spremenil Andrejevo življenje. Čez pol milijona prodanih plošč, kaset in CD plošč, na tisoče koncertov na petih kontinentih in ponarodele pesmi, ki jih prepevajo vse generacije in na stotine televizijskih in radijskih in ostalih medijskih pojavljanj pa so znak, da tiste usodne jeseni ni spremenil le svojega življenja.
Teh 40 let norosti Andrej danes obeležuje z izidom 15. studijskega albuma, ki, kakopak, nosi naslov 40 let norosti. Na njem je 11 skladb med katerimi sta tudi že znana singla Ostan’ pr men in Ljubi na glas. Ob uradnem izidu albuma predstavljamo še tretji singl z naslovom Oče naš za katerega pa sta Sebastian Vereertbrugghen in Marko Magister naredila risani videospot. Skladba govori o temi, ki je vedno aktualna, verjetno ne samo pri nas, temveč tudi drugod po svetu. Ustvarjalca spota pa sta problematiki dodala še eno dimenzijo, in sicer spravo, ki pa jo v Sloveniji, kot pravi Andrej »lahko le narišemo.«

SPOT
Posnetki so nastajali v Kaliforniji (Laguna Beach) in v Ljubljani v studiih pri Žaretu Paku in tudi pri Damjanu Joviču.
Šifrer si želi biti drugačen tudi tokrat, saj ga nismo navajeni s poudarjenimi ritmi v slogu modernih produkcij, a vendar ponudi tudi nekaj svoje klasike (Oče naš, Svet je poln). Za mnoge, ki pesmi poznajo, je napisal in odpel svojo novo mojstrovino z naslovom Ramona, ki je tako navdušila ekipo iz Dravle Rec., da sta raperja Trkaj in Nipke dodala svoje registre pri tej skladbi, za katero je Andrej navdih našel v resnični zgodbi. Seveda Šifrer ne more brez svoje simfonične žilice in njegova Odiseja se tokrat imenuje Smo?, njegovi himni praznovanja življenja in rekreacijskega teka pa sta Kakšen dan in Tečem.
Otožno čustvena Taki ljudje je edina balada, ki se spušča v medsebojni odnos in ugotovi, »da bi se taki ljudje kot sva midva ne smeli zaljubiti.« Pri tej pesmi mu priskoči na pomoč Tina Marinšek.
Zadnja pesem 40 let norosti je lepljenka Andrejevega oziranja v preteklost, kakršnega še nismo slišali. A ko gleda nazaj z zadovoljstvom ugotavlja, da je šlo za podaljšano mladost in pravi, da je »odrasel, a ostal otrok« sredi sladke zmešnjave v katero ga je odneslo uspešno glasbeno potovanje.

(vir: PR služba Andreja Šifrerja)