Tudi letos smo se člani Turističnega društva Ozeljan-Šmihel za svojo pridnost nagradili z lepim izletom.

Tokrat smo se podali po Poteh Reke ljubezni, priljubljene slovenske TV nadaljevanke, ki za svojo kuliso izrablja čare reke Krke in njene okolice. Skupaj z vodičem smo se odpravili na krožni pohod po nekaterih prizoriščih snemanja, k izviru Krke in v skrivnostni svet Krške jame. (https://www.tdkrka.si/reka-ljubezni/)

            

Z zanimanjem smo si nato ogledali bogato etnološko zbirko zakoncev Nose (http://namuljavi.si/etnoloska-zbirka-nose/).  Prav vsakdo od nas je med razstavljenimi predmeti opazil nekaj, kar ima tudi sam doma ali pa se le-tega z nostalgijo spominja. Prijazna gospodarja sta nas nato še bogato pogostila z domačimi napitki in pecivom.

      

Zadnja postaja našega popotovanja je bil Cistercijanski samostan Stična in njegov Muzej krščanstva na Slovenskem. Tudi iz samostanske lekarne patra Simona Ašiča je marsikdo od nas domov odnesel kakšen zdravilni zeliščni pripravek. (http://www.sticna.eu)

      

Našo dogodivščino je seveda spremljalo veliko dobre volje, veliko slastnih pojedin in petja ob zvokih harmonike izpod prstov naših mladih članov. Z lepimi vtisi smo se v poznih večernih urah vrnili v domače kraje.