V nedeljo 27.8.2017 je naša KS zopet praznovala svoj dan.

Da bi počastili 75 – letnico ustanovitve Prvega Primorskega partizanskega bataljona Simona Gregorčiča, smo se zjutraj najprej odpravili peš na Vodice. Tam je je pod vodstvom Jolande Mervič potekla krajša slovesnost z govorom državnega svetnika Tomaža Horvata.

Pod večer se je dogajanje preselilo v Grajski vrt Ozeljan.  Na tradicionalni slavnostni proslavi so nas pozdravili David Vrban, predsednik sveta Krajevne skupnosti Ozeljan-Šmihel, Marko Tribušon,podžupan Mestne občine Nova Gorica ter osrednji govornik,  polkovnik Emil Velikonja, poveljnik Teritoralnega polka 1.brigade SV.

Kulturni program, ki ga je povezovala Vesna Bašin sta popestrila Mešani pevski zbor Lipa Šempas z zborovodkinjo Katjo Bajec in Otroški pevski zbor Ozeljan pod vodstvom Barbare Šinigoj.

Domačinke so na ogled postavile svoja ročna dela in slastno pecivo. Slednje so obiskovalci z malo sreče lahko odnesli tudi domov. Zopet je dišalo po polenti in mesnih dobrotah, ni manjkala pa niti priložnost za ples in zabavo z ansamblom Lisjaki.

Za konec gre še pohvala – za uspešno sodelovanje pri organizaciji tega dogodka – Krajevni skupnosti in Krajevni organizaciji združenja borcev Ozeljan – Šmihel v sodelovanju z odborom 1. PPB S. Gregorčiča, Območnim združenjem borcev za vrednote NOB Nova Gorica in Mestno občino Nova Gorica.