V zelo sončnem in toplem nedeljskem jutru (8.4.2018) smo se tradicionalno odpravili proti Skoznemu. V skupini dobrovoljnih ljudi smo se podali na strmo vzpenjajočo se pot. Med prijetnimi pogovori, pogledovanjem za divjimi šparglji in opazovanjem preleta padalcev nad našimi glavami je čas hitreje minil.

Na vrhu smo se nekoliko odpočili  ter predali prelepemu pogledu v dolino, nekateri izmed nas pa tudi posedeli na razgledni klopci. Od tu do naravnega okna je nato sledilo le še 5 minut sproščene hoje.

    

Malce nad oknom smo se tako kot vedno zaustavili na položni jasi, kjer smo si privoščili osvežilne napitke in jabolka. Zadonel je tudi glas harmonike našega Anžeta. Tokrat je bila pogostitev še toliko bolj posebna, saj smo ob tej priložnosti predstavili novo pridobitev Turističnega društva – leseno mizo s klopmi, kjer si pohodniki lahko odpočijejo po naporni poti. Za to gre zahvala predvsem članoma društva Aldu Mervičuin Dušanu Konstantinu.

    

Otroci so tudi tokrat po poti iskali skriti zaklad in bili za to nagrajeni s sladkimi dobrotami. Vsi skupaj smo se nato veselo odpravili v dolino. Na cilju v grajskem vrtu Ozeljan nas je čakala prava primorska jota s klobaso in spremljava s harmoniko.

  

Na naše Skozno smo zelo ponosni. Ker želimo, da ga spozna čimveč pohodnikov tudi v bodoče, smo v turističnem društvu poskrbeli tudi za nove, jasne označbe poti.

LEPO VABLJENI V NAŠE KRAJE!